Selecteer een pagina

WIJ STAAN ALTIJD GARANT VOOR EEN HOOG NIVEAU KWALITEIT EN SERVICE

VAKMANSCHAP ZIT IN DE DETAILS

ONDERHOUD VLOEREN

Het onderhoud is cruciaal voor de levensduur van uw vloer. Het zorgt er ook voor dat u uw vloeren makkelijk schoon en hygiënisch kunt houden.

Wij onderscheiden:

  • Klein dagelijks onderhoud: stofwissen, stofzuigen en nat afnemen
  • Periodiek onderhoud:
    1 tot 3 maal per jaar diepreiniger en aanbrengen olie, polymeer, lak
  • Groot onderhoud:
    schuren van vloeren en aanbrengen nieuwe beschermingslagen

RENOVATIE VLOEREN

Het renoveren van vloeren gebeurt meestal bij schade aan de vloer en aanhelingen naar nieuwe ruimtes. Bij vloerrenovatie repareren we eerst de schade met behulp van nieuwe delen of materialen die aansluiten bij de bestaande vloer.

Daarna schuren we de vloer en werken die opnieuw netjes af.
Er is daarna geen verschil meer zichtbaar. Het is alsof u een compleet nieuwe vloer heeft.

PLAATSING VLOEREN

Als u een vloer bij ons bestelt, kunnen we die uiteraard ook voor u plaatsen. Dat doen we zowel aan bedrijven als projectmatig en bij particulieren thuis.

Wij plaatsen alle soorten houten, natuurstenen, pvc-, rubber- en linoleumvloeren. Ook brengen we giet- en coatingvloeren aan.

STOFVRIJ SCHUREN

Als u zich zorgen maakt dat u na het schuren van uw houten vloer uren bezig bent met het schoonmaken, geen zorgen meer! Het Bona Dust Care System vangt het stof op ter plaatse. Uw boekenkasten, elektronische apparaten, gordijnen en meubelen hoeven niet meer te worden afgedekt voor het schuren of worden schoongemaakt achteraf. In feite levert het Bona stofvrij schuren een luchtkwaliteit die beter en schoner is dan daarvoor.

Stof is altijd een probleem geweest bij het schuren van houten vloeren. Het Bona Dust Care System heeft dat veranderd met 3 nieuwe innovatieve punten:

  • Bona gepatenteerd twee-staps cycloonsysteem.
  • Een volgens ziekenhuisklasse HEPA filter dat schone lucht levert van 99,996%.
  • Ons unieke, antistatische schuurpapier.

LINO- EN RUBBERVLOEREN

 

Is uw linoleumvloer of rubbervloer verkleurd? Zitten er doffe of juist glanzende plekken op de vloer? Wij maken uw vloeren weer als nieuw!

Werkwijze
Wij strippen de linoleum- of rubbervloer en schuren die op met diamantschijven. Na deze behandeling zijn alle oneffenheden en kleurverschillen weg en is uw vloer weer als nieuw. Indien gewenst, kunnen we uw vloer ook een nieuwe kleur geven, waarmee u over een compleet nieuwe vloer lijkt te beschikken. Tot slot coaten we uw vloer met een transparante PU-lak waardoor u weinig tot geen onderhoud meer heeft aan uw vloer.

Snelle behandeling nodig?
Voor scholen, medische instellingen en grote bedrijven kan een snelle behandeling wenselijk zijn. Wij kunnen vloeren in dat geval met UV-apparatuur behandelen. Binnen 24 uur is uw vloer gerenoveerd, uitgehard en weer klaar voor gebruik.

 

HOUTEN VLOEREN

 

Een houten vloer die slijtage vertoont, kan opnieuw worden afgewerkt met lak, olie of was. Wat de beste afwerking is, hangt af van het type vloer, uw wensen en waarvoor de vloer dienstdoet.

Wij geven u graag advies over de beste afwerking voor uw vloer. Indien gewenst kunnen we daarbij op locaties kijken bij vergelijkbare vloeren die we eerder hebben afgewerkt. Zo krijgt u een goed beeld van het uiteindelijke resultaat van uw vloer.

Type afwerking
De afwerking van uw vloer kan met een transparante/neutrale lak of olie worden gedaan, maar is ook mogelijk in allerlei kleuren. Wij werken daarvoor met de meest duurzame lakken en oliën en kunnen van zeer mat tot hoogglans afwerken. Wilt u uw vloer juist een oudere look geven? Geen punt.

Onderhoud
Klein onderhoud kunt u periodiek zelf – handmatig of machinaal – uitvoeren met de zeepproducten die wij meeleveren. Eén à twee keer per jaar kunnen we uw vloer diep reinigen en voorzien van een antislijtlaag. Wacht niet met onderhoud totdat u slijtplekken in uw vloer gaat zien. Dat betekent dat we opnieuw moeten schuren en afwerken. Als u uw vloer regelmatig onderhoudt, stelt u groot onderhoud zo lang mogelijk uit.

Offerte opvragen?
Wij sturen bij elke offerte uw productspecificaties toe. Proefstukken en/of plankjes leveren we kosteloos mee.

 

GIET- EN COATINGVLOEREN

Gietvloeren
Gietvloeren raken vaak beschadigd doordat ze verkeerd of te ‘dun’ zijn geplaatst. Ook de inwerking van chemische schoonmaakmiddelen en/of vloeibaar stikstof kunnen uw gietvloer schade toebrengen. Gelukkig kunnen wij deze vloeren vaak geheel of gedeeltelijk repareren en renoveren.

Coatingvloeren
Gecoate vloeren raken beschadigd door krassen en slijtage van de toplagen. Ook kunnen verkleuringen ontstaan en kan de transparante laag in ‘vellen’ loskomen. Wij steken deze vloeren handmatig af, schuren de bestaande vloer weer glad en schuren krassen weg. Diepe schades zagen we uit en vullen we op.

Giet- en coatingvloeren die we renoveren, kunnen we elke kleur geven die u maar wilt. Met kleurcodering geven we uw vloer een totaal nieuw uiterlijk. Daar bovenop brengen we een of meer transparante coatinglagen aan.

Reiniging
Is uw giet- of coatingvloer nog in goede staat, maar komt deze door vervuiling niet meer tot zijn recht? Wij kunnen uw vloer tot op de basis schoonmaken. Nieuwsgierig naar het resultaat? Een proefstuk voeren we helemaal gratis uit.

 

PVC- EN SPORTVLOEREN

Sport- en pvc-vloeren krijgen doorgaans veel te verduren. Ze raken erg bevuild door vuilinloop en transpiratie, maar ook flink beschadigd door het verschuiven of laten vallen van zware apparatuur. Bovendien worden deze vloeren vaak slecht of verkeerd onderhouden.

Reparatie
Wij kunnen uw sport- of pvc-vloer in de meeste gevallen weer in zeer goede staat krijgen. We schuren de vloer eerst op en voorzien deze daarna van de juiste kleur en een speciale sportvloerlak. Vanzelfsprekend repareren we daarbij ook beschadigingen en brengen indien gewenst de belijningen weer aan.

Schoonmaak
Geen reparatie nodig, maar wel een goede reinigingsbeurt? Wij kunnen uw vloeren machinaal diepreinigen, zodat de juiste glans en stroefheid weer aanwezig is.

 

NATUURSTENEN VLOEREN

Er zijn diverse manieren om natuurstenen vloeren te onderhouden. Denk aan reinigingsbehandelingen, herstelwerkzaamheden door (licht) schuren, volledig vlakschuren, zoeten en polijsten naar de gewenste glansgraad. Om het resultaat te beschermen, kunnen we uw natuurstenen vloer ook impregneren.

Overig onderhoud
Overige werkzaamheden zijn: voegherstel, injecteren van losse dan wel hol klinkende tegels en antislipbehandelingen. Wij kunnen ook uw beschadigde tegels vervangen.

 

Neem contact met ons op...

Curieweg 4A, 2408BZ Alphen aan den Rijn

+31 85-070 37 78

info@vloerboenen.nl