Selecteer een pagina

WIJ HOUDEN U GRAAG OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS EN ONTWIKKELINGEN

VAKMANSCHAP ZIT IN DE DETAILS

Vloer Boenen wint de
CSU Tell Me More Innovatie Boost 2022

Wat een indruk heeft de Tell Me More sessie van onze Innovatie Boost achtergelaten! De meest verrassende toepassing was die van Vloer Boenen. Zij renoveren vloeren zonder chemie/water, door de vloer droog te schuren.

Organisatie ‘Tell me more’

Wauwwww wat een eer en super trots op mijn mensen dat Vloer Boenen de Tell Me More Innovatie Boost 2022 heeft gewonnen!! đŸŸđŸ„‚

Graag wil ik namens iedereen binnen Vloer Boenen BV en CSU Cleaning Services enorm danken dat wij deel mochten uitmaken van dit prachtige event.

Vanaf minuut 2.00.50 kunt u de winnende presentatie van Frits Hoogewoonink bekijken.

Ruud van Swieten van CSU (l.) en Frits Hoogewoonink van Vloer Boenen bundelden hun krachten om met de Bona-methode vloeren op een duurzame manier te renoveren en onderhouden.

CSU en Vloer Boenen partners in duurzaam vloeronderhoud

Vloeronderhoud kan met de Bona-methode duurzamer Ă©n goedkoper dan traditioneel strippen en vervangen, zegt Ruud van Swieten, commercieel directeur bij CSU. “Een klant daagde me uit om zijn vloer op een duurzame manier representatief te houden. De zwarte strepen en beschadigingen op de oude vloeren waren namelijk niet meer weg te poetsen. Dat was een uitdaging, en dus ben ik gaan zoeken”, aldus Van Swieten.

Transparant
Hij hoorde over de Bona-methode, een manier om zonder het gebruik van chemicaliĂ«n een vloer te renoveren. “Ik zag foto’s van vloeren voor en na de behandeling met deze methode en dat intrigeerde me.” Onderzoeksbureau Ecochain, partner van CSU in het meetbaar maken van duurzaamheid, deed op verzoek een ‘environmental study’ naar Bona om de milieu-impact van hun methodes, apparaten en producten te bepalen. Van Swieten: “Daaruit bleek dat Bona op alle fronten beter uit de test kwam dan conventionele vloersystemen. De GWP (CO2 equivalent) van conventioneel onderhoud bleek 53 procent hoger en de milieukostenindicator (MKI), die zaken meet als uitputting van hernieuwbare bronnen en verontreiniging, zelfs 132 procent. Ik was verkocht.” Alle door Bona gebruikte materialen zijn traceerbaar. Dat is niet altijd het geval. Van Swieten: “Veel fabrikanten laten je niet weten wat er precies in hun producten zit. Bona is hier gelukkig transparant in.”

Duurzamer en goedkoper
Vloer Boenen bleek de specialist in de Bona-methode, die eigenaar en oprichter Frits Hoogewoonink al jarenlang toepast. Van Swieten vond in Vloer Boenen de expert die CSU kon helpen en Hoogewoonink kreeg met CSU de landelijke partner met wie hij zijn expertise kon delen. “Die timing kon wat dat betreft niet beter uitpakken”, aldus Hoogewoonink. “CSU heeft veel gemotiveerde mensen die het vak van vloeronderhoud willen leren. Wij hebben het vakmanschap en de apparatuur.” Hoogewoonink en zijn team leren CSU-medewerkers hoe zij klein onderhoud zelf kunnen doen. CSU stimuleert klanten om bij renovatie van hun vloeren voor Vloer Boenen te kiezen. Hoogewoonink: “Renovatie en onderhoud van een vloer via deze methode is namelijk aantoonbaar duurzamer en goedkoper dan traditioneel strippen en sprayen. En dan reken ik de levensduur van de nieuwe vloer niet eens mee: er zijn alleen maar winnaars.”

Meer dan milieu 
Duurzaamheid is een belangrijke pijler waarop CSU gebouwd is. Als uitvoerder van de Bona-methode staat het ook bij Vloer Boenen hoog op de agenda. Maar duurzaamheid draait om meer aspecten dan het milieu, zeggen beiden. “Duurzaamheid gaat over mensen”, zegt Ruud van Swieten. “We hebben 15.000 mensen in dienst van meer dan 130 nationaliteiten. Het is onze taak ervoor te zorgen dat zij prettig en gezond kunnen werken. Als de basisvloer in orde is, kunnen onze medewerkers dit gemakkelijker schoonmaken en schoon houden.”

Portretfoto’s van medewerkers
Een schonere, nieuwe vloer nodigt minder uit tot verdere vervuiling. Dit bewijst bijvoorbeeld de ‘Clean Train Movement’, waarbij de uitbater van metro’s in New York City sinds de jaren tachtig bewust beleid voert om toestellen zo schoon mogelijk te houden, bijvoorbeeld door graffiti meteen te verwijderen. Sinds de introductie van dit initiatief daalde de hoeveelheid criminaliteit en vandalisme in de metro enorm.

Van Swieten: “Wij geven onze medewerkers een gezicht, bijvoorbeeld door portretfoto’s van onze medewerkers op locatie op te hangen. Op hogescholen begroeten onze medewerkers ’s ochtends de leerlingen. Dat, en het feit dat de vloeren om te beginnen al stralend schoon zijn, zorgt voor zowel een hygiĂ«nische als prettige omgeving.”

Kansen door vakmanschap
Frits Hoogewoonink bekijkt het menselijke aspect nog eens van een andere kant. “Ik vind het belangrijk mensen een tweede kans te geven. Of misschien wel een eerste!” Hij werkt daarom samen met Pantar, een leer- en werkbedrijf in Amsterdam. Mensen die om wat voor reden dan ook aan de rand van het werkleven zijn beland, krijgen een kans bij Vloer Boenen. “Wij leren ze het vak”, aldus Hoogewoonink. Hij wijst op Mohammed op de achterkant van zijn bedrijfsfolder, die inmiddels vast in dienst is. Lachend: “Dat is onze BN’er! Dat zeggen we altijd tegen hem, en daar is hij trots op.”

DE BONA-METHODE IN HET KORT
Bij het traditioneel renoveren van een linoleumvloer los je polymeren op de linoleumvloer op, en deze worden weggespoeld het riool in. Een vloer moet daarna (lang) drogen voordat hij weer behandelbaar is. Steeds meer ondernemingen kiezen voor duurzaamheid. Met de Bona-methode slijp je de toplaag van een vloer af, in plaats van deze op te lossen. Dit bespaart tot wel 95 procent energie en 90 procent CO2-uitstoot. Dit ‘droogschuren’ levert bovendien slechts een handjevol slijpsel als afval op. Een vloer is vervolgens meteen in elke kleur te finishen en veel sneller weer bruikbaar. Klaslokalen of gangen zijn binnen een dag weer beloopbaar, in plaats van dagen.

SOCIAAL ONDERNEMEN I.S.M. PANTAR

Wij van Vloer Boenen geloven in kansen.

Kansen in ondernemen en kansen in het leven. Daarom werken wij samen met Pantar. Pantar is het grootste sociale leer- en werkbedrijf van Amsterdam en omgeving.

Bij Pantar komen mensen opnieuw of voor het eerst echt tot bloei. Of ze nou boekhouder waren, succesvol ondernemer of door omstandigheden thuis zaten. Wat ons bindt is dat we het samen doen. Dat we oog hebben voor de ander en hart voor onze zaak.

In een maatschappij die verandert en verhardt, blijven wij onszelf. We doen ons werk zo goed mogelijk, door steeds de juiste vrouw of man op de juiste plek te zetten. Daar wordt uiteindelijk iedereen blijer en beter van.

Pantar is een gewoon bedrijf met bijzondere medewerkers. Een kleurrijke en diverse organisatie die in een beperking geen beperking ziet. Dat is hun kracht.

Dat vinden wij ook en een mooi voorbeeld hiervan is de 26-jarige Mohammed (Mo). Mo werkt sinds kort bij ons en is bezig met zijn opleiding wat mag leiden tot een allround vloerlegger binnen Vloer Boenen.

Onze professionaliteit in combinatie met deze gemotiveerde medewerkers zorgt voor een prachtige vloer.

LINOVLOEREN:
ECOLOGISCH RENOVEREN IN PLAATS VAN TRADITIONEEL ONDERHOUD OF VERVANGEN

TRADIONEEL ONDERHOUD?
De huidige wijze van traditioneel linoleum onderhoud bestaat meestal uit 1 keer per jaar strippen en 2 tot 3 keer per jaar een laag polymeer aanbrengen. Dit betekent dus ook 3 tot 4 keer per jaar de ruimte in- en uitruimen. Ook is het alkalisch strippen flink schadelijk voor het milieu. Door het vooralsnog ontbreken van een officieel verbod, wordt het afval van dit product veelal afgevoerd via het riool.

Doordat er meerdere lagen per jaar worden opgebouwd, zie je al snel een duidelijk hoogteverschil in de lagen van de druk- en minder drukbelopen stukken. Het resultaat is meestal een vloer die snel zijn uitstraling kwijt raakt en waarvan de aangebrachte beschermlagen al zijn versleten binnen het volgende geplande termijn.

Ook zijn de vloeren moeilijker schoon te houden en zullen dus eerder slijten.

VLOER VERVANGEN?
Voor linoleum vloeren die beschadigd of ernstig versleten zijn, is het antwoord altijd een vervanging geweest. 

Er is echter een snel, effectief en duurzaam alternatief dat de oorspronkelijke schoonheid herstelt, de vloer gezond houdt en de levensduur ervan verlengt.

Door te renoveren profiteer je van een volledig nieuwe vloer zonder het gedoe van een volledige vervanging. Ook bescherm je het milieu en bespaar je kosten.

OF KiEST U VOOR DE ECOLOGiSCHE EN DUURZAME OPLOSSiNG
VAN VLOER BOENEN RENOVATiE?
In het Vloer Boenen Renovatie plan wordt de vloer voorzien van een goede primer en twee lagen 2K PU-lak. Wij introduceren nu ook een nieuwe lak speciaal voor klaslokalen. Dit is de HD versie van de 2K PU-lak.

Een goede inloopzone, het gebruik van anti-kras doppen/viltjes en wielen onder stoelen/tafels geeft een nog langere levensduur van de coating. Bij gebruik van de vloer op deze wijze heeft de vloer maar licht onderhoud nodig, namelijk 1 tot 2 keer per 5 jaar. 

Wij bieden onze klanten graag een all-in pakket aan waarbij wij voorzien in hoogwaardige doppen/viltjes en het in- en uitruimen van de locatie. 

Voorheen werden vloeren met een hoogglans laag behandeld. Bij Vloer Boenen werken wij bij voorkeur met een matlak. Dit geeft de vloer een extra modern en strak uiterlijk. 

Indien wenselijk kunnen wij de vloer van een andere kleur of decoratie voorzien.

OVERTUIGD?

VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE VAN ONS VLOERENPLAN AAN.
WIJ KOMEN KOSTELOOS LANGS OM IN TE METEN

Neem contact met ons op...



Curieweg 4A, 2408BZ Alphen aan den Rijn



+31 85-070 37 78



info@vloerboenen.nl